5 Sätt att Bleka Tänderna hemma

Är du på jakt efter blekta tänder? Kanske, har du också sätt diverse produkter som finns att handla på produkter och funderar kring huruvida dessa kommer hjälpa dig.

Ett tips, är att läsa igenom vår guide innan du bestämmer dig för att betala onödigt mycket pengar för en blekning av dina tänder. Det finns faktiskt ganska enkla knep som man kan ta till, som inte behöver kosta en förmögenhet.

Topp 3 produkter för tandblekning:

1. Dentaworks – “Bäst i test”

399kr

✅ EU-Godkänd & Peroxid-fri
Det bäsat alternativet för en tandblekning är tandblekningspennan från Dentaworks.
Detta är en metod om har blivit allt mer träffsäker, även om man i regel får bättre resultat med ett tandblekningskitt – är pennan väldigt mycket enklare att använda.
Med pennan kommer du åt överallt & du penslar ca 1-2 gånger om dagen (för bästa resultat). Nyansskillnader träder i kraft redan efter några dagar.

2. Dentway “Starter kit”

495kr

✅ EU-Godkänd & Peroxid-fri
Att tandblekningar kan skilja sig åt är inte särskilt konstigt – innehåll och tillvägagångsätt kan ju leda till varierade resultat.
Däremot, räknade jag verkligen inte med att resultaten skulle vara så här påtagliga.
Efter testet kunde vi enkelt konstatera att Starter kittet från Dentway gav flest nyansskillnader – till det billigaste priset.

3. Beconfident – Dual Boost X2 Kit

499kr

✅ EU-Godkänd & Peroxid-fri
På plats tre finner vi Dual Boost X2 Kit från Beconfident. Detta är en kraftfull gel som helt klart ger tillfredställande resultat.
Nyansskillnader efter ca 2 veckors användning, vilket är godkänt.
Denna blekning kallas oftast för en “avancerad tandblekning” då det ingår ett flertal steg i själva processen.

I den här artikeln tänkte vi nämligen gå igenom ett par metoder som många väljer att använda när de ska genomföra en tandblekning hemma.

7 sätt för att bleka tänderna

I den listan tänkte vi presentera 7 olika metoder som kommer hjälpa dig att bleka tänderna. Har du tur behöver du inte göra någon större uppoffring, då många av ”produkterna” för blekningen kan återfinnas hemma i skafferiet.

Bakpulver kan bleka dina tänder

Jag tror de flesta som någon gång funderar över att bleka sin tänder har hört talas om bakpulver och dess effekter. Det kan nog låta lite för bra för att vara sant, men faktum är att bakpulver är en klockren kandidat för att få vita tänder.

Det som gör bakpulver så perfekt är att det är oftast något som de flesta har hemma i köket. Bakpulver håller dessutom länge, så sannolikheten att du hittar en burk om du bara letar lite är ganska stor.

Så bleker du tänder med Bakpulver:

 • Lägg en halv matsked bakpulver i en skål.
 • Droppa i kallt vatten sakta, rör om samtidigt tills det blir en kräm, nästan som tandkräm.
 • Doppa tandborsten och borsta tänderna försiktigt i 2-3 minuter.
 • Rengör munnen direkt med vatten tills det känns rent.

Om du däremot inte skulle ha en burk bakpulver hemma så finns det att köpa på närmsta matvarubutik. Poängen är att bakpulver har effekt, och kommer bidra till att bleka dina tänder.

Däremot – finns det såklart produkter som man kan ta till efter att man testat på bakpulvret. Det vill säga, om man märker att effekten uteblev.

Tandblekningspennan för effektiv blekning

En vanlig metod idag är att bleka sina tänder genom en penna. Detta kallas oftast för tandblekningspenna, och det finns en rad fördelar med att använda sig av just denna metod när man vill bleka sina tänder.

Framförallt är det väldigt enkelt att komma igång. Det krävs faktiskt inte särskilt mycket av dig, snarare är det bara att pensla på dina tänder med pennan.

Därefter, är det bara att invänta resultaten.

Bleka tänder med en tandblekningspenna:

 • Öppna förpackningen.
 • Ta fram pennan och börja pensla på dina tänder.
 • Invänta resultat.

Bleka tänderna med en Tandblekningsgel

Den vanligaste metoden när det kommer till färdiga produkter är sannolikt tandblekningsgelen. Själva blekningen är effektiv, och det är ganska enkelt att komma igång trots allt. För att köpa hela kittet, vilket inkluderar både gel och skena kommer du behöva betala ungefär 350kr.

Det är dock väldigt enkelt när du väl har prylarna på plats. Du läser het enkelt bara på baksidan av produkten och därefter följer du angivna stegen.

Bleka tänderna med gel, så här går det till:

 • Placera gelen på tandskenan
 • Sätt in tandskenan i munnen
 • Sätt på UV-ljuset
 • Invänta resultat

Just tandblekingsgelen har gång på gång visat sig vara den starkaste metoden för att bleka sina tänder. Och det är egentligen inte så konstigt, då man kombinerar både själva ”gelen” med UV-ljuset.

White Strips

En annan metod som har blivit väldigt populär på senare tid är att bleka sina tänder med White Strips. Detta kallas även för tandblekningsremsor, och precis som det låter placeras du helt enkelt en remsa på dina tänder.

Denna remsa har redan det aktiva bleknings-ämnet på sig, så du behöver egentligen inte göra så mycket mer än att placera stripsen på dina tänder.

Så bleker du tänderna med tandblekningsremsor:

 • Öppna förpackningen och ta ut en remsa
 • Placera tandblekningsremsan på dina tänder
 • Invänta resultat

När det kommer till effekter och annat är de facto tandblekningsremsor väldigt effektiva och pålitliga. Framförallt då tanken är att man har på sig remsorna lite längre än vad man exempelvis har gelen i munnen.

Kokosolja

Ett fenomen som har blivit relativt vanligt på senare tid är att bleka tänder med kokosolja. Detta kallas även för ”Oil pulling” och du nyttjar helt enkelt kokosoljan som ett slags munskölj. Denna metod är inte helt beprövad, och det finns betydligt bättre sätt att få vita tänder med.

Däremot kan det vara värt ett försök då kokosolja ofta är något som man trots allt har hemma.

Så bleker du tänderna med kokosolja:

 • Fyll upp en sked med kokosolja.
 • Gapa och placera skeden med oljan i munnen.
 • Skölj nu kokosoljan i din mun i ca 15 minuter.
 • Invänta resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *