Tandblekning pris

Vad är egentligen priset för tandblekning? Det beror lite på, förstås. Framförallt om du har tänkt att göra en tandblekning hemma, använda dig av ”naturliga” ämnen eller om du de facto vill göra en professionell tandblekning hos en klinik.

I den här artikeln tänkte vi åtminstone förmedla en övergripande bild över vad tandblekning faktiskt kostar. Men först och främst tänkte vi presentera ett par produkter som vi anser är prisvärda.

Test över topp 3 bästa tandblekningar:

1. Tandblekningspenna – “Bäst i test”

399kr

✅ EU-Godkänd & Peroxid-fri
Det bäsat alternativet för en tandblekning hemma är tandblekningspennan från Dentaworks.
Detta är en metod om har blivit allt mer träffsäker, även om man i regel får bättre resultat med ett tandblekningskitt – är pennan väldigt mycket enklare att använda.
Med pennan kommer du åt överallt & du penslar ca 1-2 gånger om dagen (för bästa resultat). Nyansskillnader träder i kraft redan efter några dagar.

2. Dentway

495kr

✅ EU-Godkänd & Peroxid-fri
Att tandblekningar kan skilja sig åt är inte särskilt konstigt – innehåll och tillvägagångsätt kan ju leda till varierade resultat.
Däremot, räknade jag verkligen inte med att resultaten skulle vara så här påtagliga.
Efter testet kunde vi enkelt konstatera att Starter kittet från Dentway gav flest nyansskillnader – till det billigaste priset.

3. Beconfident

499kr

✅ EU-Godkänd & Peroxid-fri
På plats tre finner vi Dual Boost X2 Kit från Beconfident. Detta är en kraftfull gel som helt klart ger tillfredställande resultat.
Nyansskillnader efter ca 2 veckors användning, vilket är godkänt.
Denna blekning kallas oftast för en “avancerad tandblekning” då det ingår ett flertal steg i själva processen.

Tandblekning pris

Att pris på tandblekning varierar handlar mycket om att det finns en rad olika verktyg och metoder man kan använda sig av. Exempelvis, skrev vi tidigare ett inlägg om att bleka tänder där många av metoderna faktiskt är nästintill gratis.

Men, vi har hur som helst skapat en övergripande lista över priser på tandblekning både för produkter, naturliga ämnen och för kliniker.

Lista över pris för tandblekning:

  • Tandblekning via tandblekningspenna – ca 350 kr – 550 kr
  • Blekning med tandblekningsgel – ca 450 kr -650 kr
  • Tandblekning med remsor – 150 kr – 450kr
  • Blekning med bakpulver – ca 15 kr
  • Bleka tänderna med kokosolja – ca 45 kr

Priset varierar kraftigt beroende på metod

Som du förmodligen redan har märkt kan man ganska snabbt konstatera att det inte finns något givet pris för tandblekning. Snarare tenderar olika metoder och behandlingar varierar ganska kraftigt i pris.

Därför kan det vara bra att börja med en metod som är lite billigare. På så vis kan du få en bättre bild över vad du faktiskt behöver spendera för att få lite vitare tänder.

Till exempel är bakpulver den billigaste metoden, och om du märker att dina tänder faktiskt blir vitare av preparatet kanske det trots allt är det bästa för dig.

Bör man utgå från priset när man gör en tandblekning?

Oavsett vad man är på jakt efter tror jag att de flesta kommer navigera efter priset. Det är trots allt en del av produkten. Även om en produkt är superbra och man får enastående resultat; samtidigt som priset är högt – kommer många strunta i att köpa produkten.

Därför bör man kanske fundera lite kring vad man faktiskt vill uppnå med sin tandblekning. Priset är såklart viktigt, men det kan vara onödigt att endast utgå från den faktorn när man trots allt ska bleka sina tänder.

Istället bör man utgå från att hitta den bästa produkten som finns, oavsett om man väljer att göra sin tandblekning hemma eller hos en specialist.

Sammanfattning

Det finns mängder av metoder, och ungefär lika många priser att tänka på när det är dags för den där efterlängtade tandblekningen. Se därför till att läsa igenom produkterna noggrant innan du bestämmer dig för att köpa något.

Syftet är ju trots allt att lokalisera den mest prisvärda produkten; istället för den billigaste varianten. Det kommer du nämligen tjäna på i längden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *